Składniki: 1/3 ananasa ¾ szkl. cukru 2 ½ szkl. śmietanki kremówki Sposób wykonania: Obranego ananasa pokroić po czym zalać 1 szklanką wody wymieszaną z 3 łyżkami cukru. Gotować na małym ogniu do momentu, aż zostanie nie więcej niż 2 łyżki płynu, wówczas przetrzeć go przez sito. Śmietanę ubić na sztywną pianę i wymieszać ją z…
Tag: kremówki
Kremy
Kremówka krakowska z owocami leśnymi marynowanymi w wódce
by marek • • 1 Comment
Cykl – przepisy mistrzówSkładniki: (15 porcji) I. 2 blaty francuskie II. krem waniliowy III. owoce leśne w wódce IV. sos z owoców leśnych V. kuwertura czekoladowa VI. świeża mięta Krem waniliowy – 2,7kg Bita śmietana – 1 l Mleko – 1 l Krem patisjer – 0,5 kg Adwokat – 200 ml Sposób przyrządzenia: Ciasto francuskie…