Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort z Czarnego Lasu

Składniki:
– 30 dkg cukru pudru,
– 6 białek,
– 15 dkg maki,
– 1 litr śmietany kremówki,
– kieliszek wiśniówki,
– 50 dkg drylowanych, ugotowanych i odcedzonych wiśni (proponuje z kompotu, może z konfitury),
– 10 dkg czekolady,
– 2 łyżeczki żelatyny.

Wykonanie:
Ubić sztywno białka dodając 17 dkg cukru pudru. Przesianą mąkę wymieszać z połową roztopionej czekolady, roztopionej w pól szklanki wody na gładko, delikatnie wymieszać z pianą i włożyć do wysmarowanej masłem formy.
Piec 20 min., wyjąć po ostudzeniu.
W czasie pieczenia ubić połowę śmietany, dodać pozostały cukier i wiśniówkę, następnie przygotowaną żelatynę (w proszku lub plastrach), ostudzoną i resztę płynnej śmietany. Tort przekroić na 3 części, dolna część pokryć ¾ osączonych wiśni i 1/3 masy śmietanowej.
Przełożyć tortem i pokryć tak samo i przykryć ostatnim krążkiem. Wierzch i boki posmarować resztą masy, przybrać wiśniami i skrobaną czekoladą.
Trzymać w lodowce 2 godz, przed podaniem.
Smażone wiśnie z konfitury jak najbardziej się nadają

3 comments for “Tort z Czarnego Lasu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *