Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: krem

Rozgrzewająca zupa z marchewki z imbirem

I kolejny przepis na znakomity krem. Tym razem przygotowany z marchewki. Pozostałe składniki przepisu: imbir, bulion i mleko kokosowe. 
 

Składniki:

  • 1 l bulionu warzywnego 
  • 700 g marchewki
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki świeżo startego imbiru
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz 
 

Krem z ziemniaka Marii

A teraz przepis dla miłośników zup kremów. Dziś ziemniak w roli głównej. O wykonania tego przepisu potrzebujesz: ziemniaków, marchewki, pietruszki i bulionu. 
 

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu 
  • 8 ziemniaków
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/3 szkl słonecznika łuskanego
  • 1/4 szkl mleka
  • 1 łyżka masła 
  • ½ łyżeczki kolendry mielonej
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 
  • sól
  • pieprz 
 

Krem ze szpinaku Liwii

Znakomite przepisy na zupy kremy. Tym razem przepis na krem ze szpinaku. Aby go wykonać oprócz szpinaku potrzebujesz: ziemniaków, cebuli, czosnku i buliony. 
 

Składniki:

  • 1 duży pęczek szpinaku 
  • 3 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 1/2 szkl mleka 
  • sok z 1 małej cytryny
  • 6 szkl bulionu warzywnego 
  • sól
  • pieprz 
  • parmezan do posypania
 

Zupa z dyni Kacpra

Przepis na klasyczny krem z dni. Musisz wypróbować ten przepis. Do jego wykonania potrzebujesz: dyni, cukinii, cebuli i czosnku. 
 

 

Składniki:

  • 1 kg dyni 
  • 1 cukinia
  • 2 gałązki tymianku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szkl mleka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Krem marchewkowy Justyny

A teraz przepis dla miłośników zup-kremów. Tym razem z marchewką w roli głównej. Aby go wykonać będziesz potrzebować: marchewki, pietruszki, cebuli i czosnku. 
 

Składniki:

  • 600 g marchewki
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ½  białej części pora
  • kawałek startego imbiru
  • 1 łyżka masła klarowanego  
  • 60 ml śmietany 12%
  • sól 
  • pieprz