Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: krem

Krem z dyni Patrycji

Odkrywamy ciekawe pomysły na zupy kremy. Dziś przepis na dynię w roli głównej. O wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: dyni, cebuli, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1,5 kg dyni  
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • jogurt naturalny do dekoracji
  • pestki dyni do posypania
 

Krem z pomidorów Laury

Znakomity przepis na gęsty, aksamitny krem z pomidorów przepisu Laury. Aby go wykonać będziesz potrzebować: pomidorów, koncentratu pomidorowego, bulionu, czosnku i cebuli. 
 

Składniki:

  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego 
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki 
  • sól
  • pieprz
 

Krem z papryki Łucji

Kolejny przepis na pyszny, aksamitny krem. Tym razem papryka w roli głównej. Do jego wykonania potrzebujesz: papryki, cebuli, czosnku i bulionu. 
 

Składniki:

  • 1 kg czerwonej papryki
  • 2 czerwone cebule 
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 2 czerwone papryczki chilli
  • 1 l bulionu 
  • sól
  • pieprz
  • grzanki do podania 
 

Krem z kalafiora Eweliny

Przez żołądek do serca. Pyszne przepisy na zupy-kremy. Tym razem kalafior w roli głównej. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: kalafiora, marchewki, pietruszki i selera.   
 

Składniki:

  • 1 średni kalafior
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 50 ml śmietany kremówki
  • sól
  • pieprz
 

Zupa pieczarkowa Izy

Dla miłośników zup. Zbiór znakomitych przepisów. Zupa pieczarkowa Izy to nasza dzisiejsza propozycja. Aby ją przygotować będziesz potrzebować: pieczarek bulionu grzybowego, marchewki i ziemniaków. 
 

Składniki:

  • ½ kg pieczarek
  • ½ marchewki
  • 4 ziemniaki
  • ½ pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • 1 litr bulionu grzybowego 
  • 1 łyżka śmietany
  • sól
  • pieprz