Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z kalafiora Eweliny

Przez żołądek do serca. Pyszne przepisy na zupy-kremy. Tym razem kalafior w roli głównej. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: kalafiora, marchewki, pietruszki i selera.   
 

Składniki:

  • 1 średni kalafior
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 50 ml śmietany kremówki
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Kalafiora dokładnie umyć i podzielić na różyczki.
    Wrzucić je do garnka.
    Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do kalafiora.
    Dodać jeszcze obrany seler również pokrojony.
    Zalać całość bulionem warzywnym.
    Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
    Wówczas zdjąć garnek z ognia.
    Wlać śmietanę i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *