Przez żołądek do serca. Pyszne przepisy na zupy-kremy. Tym razem kalafior w roli głównej. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: kalafiora, marchewki, pietruszki i selera.
Składniki:
- 1 średni kalafior
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1 l bulionu warzywnego
- 50 ml śmietany kremówki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Kalafiora dokładnie umyć i podzielić na różyczki.Wrzucić je do garnka.Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do kalafiora.Dodać jeszcze obrany seler również pokrojony.Zalać całość bulionem warzywnym.Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.Wówczas zdjąć garnek z ognia.Wlać śmietanę i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 6