Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z pomidorów Laury

Znakomity przepis na gęsty, aksamitny krem z pomidorów przepisu Laury. Aby go wykonać będziesz potrzebować: pomidorów, koncentratu pomidorowego, bulionu, czosnku i cebuli. 
 

Składniki:

  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego 
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Obrana cebulę i czosnek drobno posiekać.
    Wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek.
    Lekko przesmażyć po czym dodać pomidory z puszki oraz obraną i startą na tarce marchewkę. 
    Wlać jeszcze bulion i gotować na małym ogniu około 15 minut.
    Dodać jeszcze koncentrat pomidorowy oraz słodką i ostrą paprykę.
    Gotować jeszcze kilka minut i na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *