Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: koperek

Krewetki w śmietanowym sosie z koperkiem

I kolejny przepis na pyszne danie z krewetek. Tym razem krewetki w śmietanowym sosie z koperkiem. Do wykonania przepisu potrzebujesz: krewetek, śmietany, koperku, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 kg krewetek
  • 200 ml śmietanki 18% 
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka mąki
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Surówka z kapusty, koperku i papryki Dagmary

Pyszna, lekka surówka z kapusty, koperku i papryki. Idealna jako dodatek do wielu potraw. Reszta składników sałatki: oliwa z oliwek, sok z cytryny, natka pietruszki i przyprawy. 
 

Składniki:

  • ½ główki kapusty pekińskiej 
  • 1 duży pęczek koperku
  • 1 czerwona papryka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz 

Sos czosnkowo-koperkowy Olgi

Przepisy na sosy, warte spróbowania. Dziś przepis na pyszny sos czosnkowo-koperkowy Olgi. Aby go przygotować potrzebujesz: czosnku, koperku, majonezu i jogurtu naturalnego. 
 

Składniki:

  • 3 ząbki czosnku
  • ½ pęczka koperku 
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki chilii 
  • sól 
  • pieprz

Sałatka z tuńczyka, pomidorków i ogórka

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na sałatkę z tuńczyka, pomidorków i ogórka. Pyszna i lekka przekąska. Polecamy!   
 

Składniki:

  • ½ główki sałaty
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • kilka pomidorków koktajlowych 
  • 1 ogórek
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól
  • pieprz

Puree z zielonej soczewicy z koperkiem Wandy

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Tym razem znakomity przepis na puree z zielonej soczewicy z koperkiem. Do jego wykonania oprócz soczewicy potrzebujesz: czosnku, bulionu warzywnego, kminku i chilli. 
 

Składniki:

  • ½ szkl zielonej soczewicy
  • 1,5 szkl bulionu warzywnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • ½ łyżeczki chilii
  • ½ łyżeczki kminku
  • sól
  • pieprz