Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos czosnkowo-koperkowy Olgi

Przepisy na sosy, warte spróbowania. Dziś przepis na pyszny sos czosnkowo-koperkowy Olgi. Aby go przygotować potrzebujesz: czosnku, koperku, majonezu i jogurtu naturalnego. 
 

Składniki:

  • 3 ząbki czosnku
  • ½ pęczka koperku 
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki chilii 
  • sól 
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki przełożyć jogurt naturalny.
    Dodać do niego majonez i razem wymieszać.
    Następnie dodać  sok z cytryny oraz chilii.
    Obrany czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do sosu.
    Wrzucić jeszcze posiekany koperek.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *