Pyszna, lekka surówka z kapusty, koperku i papryki. Idealna jako dodatek do wielu potraw. Reszta składników sałatki: oliwa z oliwek, sok z cytryny, natka pietruszki i przyprawy.
Składniki:
- ½ główki kapusty pekińskiej
- 1 duży pęczek koperku
- 1 czerwona papryka
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Paprykę umyć po czym przekroić ją na połówki.Wydrążyć gniazdo nasienne po czym resztę pokroić w drobną kostkę.Koperek opłukać pod bieżącą wodą i drobno posiekać.Z kapusty pekińskiej oderwać zewnętrzne zdrewniałe liście resztę poszatkować.Skropić sokiem z cytryny.Połączyć wszystkie składniki.Całość polać oliwą z oliwek.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Udekorować natką pietruszki.
Liczba porcji: 4