Składniki: 1 kg świeżych młodych borowików 4 łyżki masła sól, pieprz do smaku 3-4 łyżki posiekanego zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Zdrowe borowiki oczyścić, ułożyć na patelni na gorącym tłuszczu wstawić do gorącego piekarnika i polewać wytworzonym z grzybów sokiem. Po 30 minutach grzyby doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać gorące po przyrządzeniu posypane posiekanym…
Tag: koperek
Listy
Duszone smaczne pachnące lasem gąski Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 70 dkg świeżych gąsek 2 łyżki masła roślinnego 1 duża cebula 1 szklanka śmietany sól, pieprz do smaku 3 łyżki posiekanego zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Gąski umyć, pod bieżącą wodą bardzo dokładnie. Pokroić w cienkie paseczki. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i razem z grzybkami poddusić we własnym sosie pod przykryciem. Pod koniec duszenia…
Listy
Kiszone rzodkiewki przysmak w zimie
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 kg czerwonych rzodkiewek 2 główki czosnku pęczek koperku liście chrzanu 3 łyżki soli 3 litry wody Sposób przyrządzenia: Rzodkiewki, liście chrzanu i koperek umyć, osączyć na sicie. Czosnek obrać, podzielić na cząstki, pokroić w plastry. Do umytych wyparzonych słoików ułożyć po liściu chrzanu i gałązce kopru. Włożyć rzodkiewkę i po kilka plastrów czosnku.…
Listy
Mizeria ze śmietaną i koperkiem
by Artur Skalski • • 0 Comments
Składniki: ogórek zielony 3 sztuki śmietana 0,5 kubka sól pieprz koperek 0,5 pęczka Sposób wykonania: Obrany ogórek pokroić w kostkę, która polać śmietaną. Następnie dodać posiekany koperek i dokładnie wymieszać. Na sam koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem

