Składniki: 40-50 dag ogórków sól cukier pieprz 1 łyżka posiekanego koperku 1/2 szklanki śmietany Sposób wykonania: Ogórki pokroić w plasterki. Polać je śmietaną i posypać posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem.
Tag: koperek
Listy
Surówka z białej kapusty ze śmietaną
by Halina Wojtowicz • • 0 Comments
Składniki: 1/2 główki kapusty (ok. 1/2 kg) sól 1 nieduża cebula 1 łyżka posiekanego koperku 1/3 szklanki śmietany cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a cebulę i koperek posiekać. Całość polać śmietaną i doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Listy
Sałatka z ogórków kiszonych i koperku
by Milena Skorupa • • 0 Comments
Listy
Sałatka z marchewki, ogórka i koperku
by Klaudia Porębska • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg marchwi 25 dkg świeżych ogórków 2 łyżki posiekanego koperku 1/2 szklanki kwaśnej śmietany sól i cukier do smaku Sposób wykonania: Obrane marchewki zetrzeć na tarce, ogórki pokroić na plasterki a koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać śmietaną i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Babcine ogórki przepis Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 7 kg ogórków młoda nieduża marchewka czosnek i koper wg/ uznania listek laurowy, ziele angielskie, gorczyca Zalewa: ¾ litra octu 2 ½ litra wody 1 ½ szklanki cukru ¼ szklanki soli Sposób przyrządzenia: Do wyparzonych słoiczków włożyć, listek laurowy, ziele angielskie, czosnek, koper, gorczycę i dokładnie umyte ogórki. Z podanych składników przygotować zalewę, zagotować…

