Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: koperek

Fenkuł z fasolką, cebulą i zielonym koperkiem

Składniki: 1 puszka białej fasolki konserwowej 1 bulwa kopru włoskiego pokrojonego w kostkę ½ czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę 2 łyżki posiekanego koperku Dresing: 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę dokładnie wypłukać, obsączyć. Składniki dresingu zmiksować. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce, pozwolić aby smak się…

Fenkuł pieczony z oliwą i octem balsamicznym

Składniki: 2 bulwy kopru włoskiego 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu balsamicznego Sposób przyrządzenia: Bulwy fenkułu dokładnie oczyścić, pokroić każdą wzdłuż na 4 lub 8 części, skropić oliwą i octem balsamicznym. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C przez 30 minut. W czasie pieczenia kilkakrotnie obracać i smarować resztą octu wymieszanego z oliwą.…

Ziemniaczki z twarożkiem na grilla

Składniki: 1 kg ziemniaków 10 dkg twarożku 50 g jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku pęczek  szczypiorku 3 gałązki koperku sól pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć nie obierać, zawinąć w folię aluminiową i grillować ok 30 minut. Twarożek wymieszać z jogurtem, dodać przeciśnięty czosnek, oraz posiekany szczypiorek i koperek, doprawić do smaku solą i…

Ziemniaki z grilla z oliwą i octem balsamicznym

Składniki: 4 długie, duże ziemniaki oliwa sól, pieprz ocet balsamiczny siekany koperek i natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, wypłukać, pokroić wzdłuż na plastry o grubości około 1 cm. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać sól i plastry ziemniaków, gotować 10 minut, odcedzić, odparować. Ziemniaki polać oliwą, wymieszać. Piec  z obydwu stron na średnio…