Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 4 duże dojrzałe brzoskwinie ½ szklanki oliwek 8 plasterków wędzonki 2 łyżki pestek dyni 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Kapustę oczyścić i poszatkować, brzoskwinie obrać, usunąć pestkę i pokroić każdą na ósemki. Wędzonek pokroić na cienkie plasterki. Kapustę przełożyć…
Tag: kolorowa
Listy
Sałatka z orzechami nerkowca i pomidorami
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 6 pomidorów ½ szklanki posiekanych orzechów nerkowca ½ szklanki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę sól Sposób przyrządzenia: Czosnek wymieszać z solą, posiekanymi orzechami i jogurtem. Na dużym talerzu ułożyć pokrojone w ósemki pomidory, polać sosem jogurtowo-orzechowym. Sałatkę przed podaniem udekorować połówkami orzecha nerkowca.
Listy
Kubańska sałatka
by Agata • • 0 Comments
Składniki: 2 główki sałaty lodowej 4 mandarynki ½ szklanki jogurtu naturalnego ½ szklanki posiekanych orzechów nerkowca 1 łyżka soku z cytryny cukier puder Sposób przyrządzenia: Liście sałaty porwać na kawałki, mandarynki obrać, podzielić na cząstki. Sałatę ułożyć w szklanej salaterce, na wierzchu ułożyć mandarynki i polać sokiem cytrynowym doprawionym szczyptą cukru pudru. Całość zalać jogurtem…
Listy
Sałatka warzywna z kiełbasą
by Kamila • • 0 Comments
Składniki: ½ kg marchewki ½ kg ziemniaków ½ kg buraków ½ kg kiszonych ogórków ½ kg świeżych ogórków 3 średnie cebule 1 puszka konserwowego groszku 4 jabłka 6 ugotowanych na twardo jajek 25 dkg kiełbasy 1 słoik majonezu sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Ziemniaki, marchewkę,/ buraki gotować oddzielnie/ gotować w mundurkach. Gdy wystygną,…
Listy
Owocowa sałatka z czerwoną kapustą
by Anka • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg poszatkowanej czerwonej kapusty 1 jabłko obrane i pokrojone w plasterki 1 banan pokrojony w plasterki obrany, podzielony na cząstki pomarańcz puszka ananasów sok z cytryny 3 łyżki octu winnego 4 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Zagotować 2 litry wody, wlać ocet, wrzucić kapustę, gotować 4 minuty, odcedzić. Ananasy wyjąć…