Składniki:
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 1 łyżka białego wina
- 1 kalafior
- 2 szkl bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka soli
- biały pieprz
- 1 łyżeczka zmielonej kolendry
- ¾ szkl zimnego mleka
- posiekany szczypiorek
Składniki: 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych 1 szkl posiekanych szalotek 1 szkl groszku strączkowego ½ szkl bulionu warzywnego 2 łyżeczki mąki kukurydzianej ½ szkl posiekanych liści kolendry kilka kropel sosu sojowego szczypta cukru Sposób wykonania: Na silnie rozgrzany olej wrzucić posiekane szalotki oraz groszek, szybki wymieszać i wlać bulion. Trzymać na średnim ogniu pod…
Składniki 4 szkl chipsów z tortilli 2 szkl bulionu warzywnego 1 szkl sou pomidorowego 4 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany posiekana kolendra Sposób wykonania: Do garnka wlać bulion, dodać chipy oraz sos z chili. Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia po czym zmniejszyć ogień i gotować do miękkości chipsów. Następnie rozłożyć gulasz na talerze. Na…
Składniki: ½ szkl cukru sok z 1 cytryny 6 czerwonych pomidorów 6 żółtych pomidorów ¼ szkl posiekanej czerwonej cebuli ¼ szkl posiekanej kolendry Sposób wykonania: Do rondelka wlać ½ szkl wody i wsypać cukier, gotować na małym ogniu, aż cukier sie rozpuści i zacznie tworzyć się karmel. Wówczas dodać sok z cytryny i całość dokładnie…
Składniki: 3 łyżeczki masła 6 pomidorów 1 łyżeczka kolendry 2 pęczki liścia szpinaku ½ łyżeczki soli pieprz Sposób wykonania; Na 2 łyżeczki rozgrzanego wrzucić kolendrę oraz posiekane pomidory, smażyć około 5 minut. Po tym czasie dodać oczyszczony szpinak i całość dokładnie mieszać, aż szpinak zwiędnie. Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na sam koniec…