Składniki: 35 dkg makaronu świderki 2-3 ząbki czosnku sól 2 średnia cebule 20 dkg szynki 3 jajka czarny pieprz 1 pęczek natki pietruszki 3 łyżki masła ziołowego szczypta przyprawy chili 15 dkg sera parmezan Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odsączyć. Cebulę i czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Szynkę pokroić w cienkie…
Tag: kluski
Listy
Ryżowy makaron z rybą Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: opakowanie makaronu ryżowego ok 25 dkg 6 rybnych kostek dorsza mielona słodka papryka w proszku sól, pieprz do smaku 1 duża cebula olej 15 dkg białej kapusty 1 puszka groszku konserwowego 5 łyżek sosu sojowego Sposób przyrządzenia: Makaron ryżowy ugotować wg przepisu na opakowaniu. Lekko rozmrożone kostki rybne pokroić w drobne paski, oprószyć solą,…
Listy
Makaron świderki z tuńczykiem-Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: opakowanie makaronu rurki 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 3 średnie pomidory 40 dkg pieczarek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym sól, pieprz do smaku 20 dkg żółtego startego sera Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmażyć obraną w drobną kosteczkę cebulę i czosnek. Pieczarki oczyścić, pokroić…
Listy
Grzybowe kluseczki
by Ewa Zaborska • • 0 Comments
Składniki: 2 dag duszonych grzybów 2 jajka 1 łyżka masła 2 łyżki mąki szczypta soli Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły. Wówczas je odcedzić i posiekać. Natomiast masło utrzeć razem z żółtkami oraz szczyptą soli po czym dodać mąkę, grzyby a…
Listy
Kluski z grysiku do zup
by Julia Klocek • • 0 Comments
Składniki: 30 g grysiku 20 g masła jajko sól olej Sposób wykonania: Jajko roztrzepać po czym dodać do niego grysik i szczyptę sol. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 2 godziny. W między czasie utrzeć masło i dodać do go masy grysikowej. Całość dokładnie utrzeć. Z powstałego ciasta nabierać łyżką kawałki, które obtoczyć w oleju…