Składniki:
- opakowanie makaronu ryżowego ok 25 dkg
- 6 rybnych kostek dorsza
- mielona słodka papryka w proszku
- sól, pieprz do smaku
- 1 duża cebula
- olej
- 15 dkg białej kapusty
- 1 puszka groszku konserwowego
- 5 łyżek sosu sojowego
Sposób przyrządzenia:
Makaron ryżowy ugotować wg przepisu na opakowaniu. Lekko rozmrożone kostki rybne pokroić w drobne paski, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złocisty kolor, osączyć na papierowym ręczniku, odstawić w ciepłe miejsce. Na pozostałym oleju po smażeniu ryby wrzucić pokrojoną w piórka cebulę, poszatkowaną kapustę i osączony z zalewy groszek konserwowy. Wymieszać i smażyć około 10-15 minut, dodać rybę i makaron ryżowy, wlać sos sojowy i delikatnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.