Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryżowy makaron z rybą Iwony

Składniki:

  • opakowanie makaronu ryżowego ok 25 dkg
  • 6 rybnych kostek dorsza
  • mielona słodka  papryka w proszku
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 duża cebula
  • olej
  • 15 dkg białej kapusty
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 5 łyżek sosu sojowego


    Sposób przyrządzenia:

    Makaron ryżowy ugotować wg przepisu na opakowaniu. Lekko rozmrożone kostki rybne pokroić w drobne paski, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Smażyć  na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złocisty kolor, osączyć na papierowym ręczniku, odstawić w ciepłe miejsce. Na pozostałym oleju po smażeniu ryby wrzucić pokrojoną w piórka cebulę, poszatkowaną kapustę i osączony z zalewy groszek konserwowy. Wymieszać i smażyć około 10-15 minut, dodać rybę i makaron ryżowy, wlać  sos sojowy i delikatnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *