Składniki:
- 2 l wywaru
- 4 ziemniaki
- włoszczyzna
- ½ kg kiszonych ogórków
- 150 ml śmietany
- 2 łyżki masła
- natka pietruszki
Składniki: puszka tuńczyka 2 ogórki kiszone 1 pęczek cebulki dymki 15 dkg białego sera 2 łyżki majonezu kilka kropli soku z cytryny pieprz , sól Sposób przyrządzenia: Puszkę tuńczyka osączamy. Ogórki kiszone kroimy w drobniutką kosteczkę. Cebulę kroimy w talarki, ser rozdrabniamy. Wszystkie składniki łączymy z majonezem przyprawiając sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Układamy…
Składniki: 10 dkg filetu z łososia 10 dkg filetu z sandacza 10 dkg filetu z jesiotra 2 kiszone ogórki ½ szklanki zalewy z ogórków 1 cebula 2 łyżki oleju 2 łyżki przecieru pomidorowego ¼ cytryny 10 oliwek bez pestek 1 łyżka kaparów 1 liść laurowy 5 ziaren pieprzu 1 litr bulionu rybnego lub drobiowego natka…