Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kiełbasa

Jajka w kiełbasianych miseczkach

Składniki: 5 jajek 5 plastrów mortadeli olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać olej obsmażyć na nim jednostronnie plastry mortadeli do momentu aż jej brzegi się uniosą tworząc miseczkę. Kiełbasiane miseczki ułożyć na wysmarowanej olejem formie, do każdej ostrożnie wybić jajko, przyprawić i zapiec w piekarniku do momentu aż białka się zetną.

Kiełbasa w boczku z grilla

Składniki: 4 cienkie kiełbasy 8 cienkich plastrów wędzonego boczku 4 plastry żółtego sera 1 cebula Sposób przyrządzania: Cebulę pokroić w pół plasterki. Każdą kiełbasę przekroić wzdłuż (nie nacinać do końca) i wewnątrz nacięcia ułożyć cebulę i plaster (odpowiedniej wielkości) żółtego sera. Kiełbasę owinąć dwoma plastrami boczku. Spiąć wykałaczkami i smażyć na grillu około 15 minut,…

Smażone kiełbaski z kluseczkami francuskimi pychota

Składniki: 2 ulubione małe kiełbaski bekon lub szynka 15 dkg małych pieczarek ½ puszki fasoli w sosie pomidorowym oliwa z oliwek Kluseczki francuskie: 1 łyżka tłuszczu 2 łyżki wody 3 łyżki mąki 3 jajka szczypta soli Sposób przyrządzenia Kluseczki francuskie: Rozetrzeć masło w makutrze, przesiać mąkę. Jaja wybić, oddzielając żółtka od białek. Do masła wlewać…

Jajecznica z pomidorami

Składniki: 8 jajek 2 pomidory 1/4 kg cienkiej kiełbasy 2cebule olej sól mleko Sposób przyrządzenia: Pokroić kiełbasę. Wlać olej do patelni, rozgrzać i wrzucić kiełbasę. Cebulę obrać, pokroić i wrzucić ją na patelnie, zmniejszyć ogień. Do miski wybić jaja, posolić, wlać 2duże łyżki mleka. Do przysmażonej kiełbasy z cebulką dodać obrane ze skóry i pokrojone…