Składniki:
- 3 łyżki masła
- 1 kg chudej jagnięciny
- sól
- pieprz
- 2 cebule
- 1 szkl kaszy jęczmiennej
- 3 łodyżki selera naciowego
- 3 szkl posiekanej natki pietruszki
- liść laurowy
- 1 ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu
- 6 szkl wody
Składniki: 1 szkl kaszy bul gur 2 szkl wrzątku ½ szkl posiekanej natki pietruszki 2/3 szkl rodzynek 1 szkl posiekanej zielonej cebulki 1/3 szkl soku z limetki 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Kaszę zalać Wrzackiem i odstawić na bok aż kasza zmięknie. Wówczas ją odcedzić i przełożyć do miski. Dodać do…
Składniki: 1 szkl kaszy bul gur 2 szkl bulionu warzywnego łyżeczka mielonego kuminu łyżka oliwy z oliwek cebula zielona papryka 3 ząbki czosnku 2 szkl ciecierzycy 1/3 szkl sou z cytryny 1 szkl posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Bulion doprowadzić do wrzenia z dodatkiem połowy kuminu. Wówczas zalać nim kaszę i odstawić na…
Składniki: 1 szkl mleka łyżka masła ¼ łyżeczki soli 2/3 szkl błyskawicznej kaszki kuskus ½ szkl waniliowego jogurtu 2 łyzki cukru ½ szkl leśnych owoców Sposób wykonania: Do rondelka wlać mleko. Dodać do niego masło oraz sól i doprowadzić do wrzenia. Wówczas dodać kuskus i pod przykryciem odstawić na 5 minut. Po tym czasie całość…
Składniki: 1 kg siekanej wołowiny 3 cebule ząbek czosnku 4 szkl poszatkowanej kapusty 3 szkl bulionu wołowego łyżeczka kminku ¼ łyżeczki pieprzu 1 ½ szkl kaszy perłowej Sposób wykonania; Na rozgrzanym oleju wymieszanym z wodą przesmażyć mięso razem z posiekanym czosnkiem około 5 minut. Po ty czasie zdjąć z ognia a do patelni wrzucić posiekaną…