Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: karp

Karasie lub karp pieczony z grzybami

Składniki: 1 kg ryby 40 dkg grzybów leśnych 3 jajka ½ szklanki śmietany ½ szklanki oleju 2 łyżki mąki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby sprawić, dokładnie wyfiletować. Przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mace, usmażyć na złoty kolor. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry, obsmażyć na oleju. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem ułożyć warstwę grzybów, na…

Karp pieczony

Składniki: 1 karp (sprawiony i wyfiletowany) 1/4 szklanki śmietany 1/4 szklanki jogurtu 1 łyżka majonezu 1 łyżka posiekanego koperku ½ łyżeczki musztardy 1 łyżeczka ostrego sosu sok z cytryny olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z karpia umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i przyprawić. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać, sos przyprawić do smaku, odstawić na…