Składniki: ½ niedużej kapusty pekińskiej pół strąka żółtej papryki marchewki pół małego selera ogórek kwaszony jasna część pora jabłko po 2 łyżki jogurtu i majonezu cukier sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Następnie paprykę pokroić w paseczki a marchew i selera zetrzeć na tarce. Pokroić jeszcze ogórka w plasterki, pora w krążki a jabłko w…
Tag: kapusta
Listy
Surówka z młodej kapusty ze śmietaną
by Kamila Jaszczak • • 0 Comments
Składniki: główka młodej kapusty szklanka śmietany jabłko mała cebulka natka pietruszki łyżka soku z cytryny cukier sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane jabłko zetrzeć na tarce a cebulę i natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie śmietanę doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem. Polać nią sałatkę i jeszcze…
Listy
Sałatka z kapusty i brzoskwiń
by Sylwek Kubiński • • 0 Comments
Składniki: 50 dag cienko poszatkowanej białej kapusty 5 brzoskwiń 1 średni pomidor 50 ml białego wytrawnego wina 3 łyżki majonezu sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Natomiast brzoskwinie pokroić na cząstki a pomidora. Następnie brzoskwinie zalać winem i gotować około 5 minut. Po tym czasie odcedzić i dodać o sałatki. Całość polać…
Listy
Surówka z kapusty, pomidorów i jajka
by Ada Wojtkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 1/2 główki białej kapusty 2-3 pomidory 2 jajka na twardo koperek majonez śmietana sól, cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Następnie pomidory i jajka pokroić na cząstki. Natomiast majonez wymieszać ze śmietaną i posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku solą oraz cukrem. Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.
Listy
Surówka z kapusty z boczkiem
by Ola • • 0 Comments
Składniki: ½ główki kapusty 100 g wędzonego surowego boczku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka kminku sól pieprz cukier ½ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Następnie boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym wymieszać z kapustą. Doprawić do smaku kminkiem, solą, pieprzem oraz cukrem. Posypać posiekaną natką pietruszki.