Składniki: 75 dkg młodej brukselki 6 plastrów pokrojonego w kostkę boczku 1 pokrojona w kostkę cebula 6 pokrojonych w cienkie plastry ząbków czosnku ¾ szklanki bulionu mięsnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu wytopić boczek, zarumienione skwarki wyłożyć na talerz. Na pozostałym w rondlu tłuszczu zeszklić cebulę, dodać pokrojone na połowę brukselki, smażyć 3 minut.…
Tag: kapusta
Listy
Duszona kapusta z boczkiem
by Katarzyna Samek • • 0 Comments
Listy
Kapusta z curry
by Dominika Kawka • • 0 Comments
Składniki: 1 drobno posiekana kapusta 1 łyżka oleju ½ szklanki posiekanej szalotki 2 posiekane ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy ziarnistej 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka kurkumy ¼ szklanki rozpuszczonego masła sól, pieprz, ocet ryżowy do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek i szalotkę, smażyć mieszając 2 minuty. Dodać musztardę, curry i kurkumę,…
Listy
Kapusta duszona z koperkiem i jabłkami
by Łucja Kania • • 0 Comments
Składniki: 1 duża kapusta około 1 ½ kg 4 kwaśne jabłka szklanka mleka 3 łyżki smalcu 20 dkg gotowanej szynki 20 dkg gotowanej wołowiny pęczek koperku sól, pieprz do smaku ostra papryka Sposób przyrządzenia: Kapustę oczyścić i poszatkować. W garnku zagotować mleko, włożyć kapustę i smalec, posolić. Dusić na małym ogniu około 25 minut, przez …
-300x225.jpg)
.jpg)

