.jpg)
Składniki:
- 1 litr rosołu/może być z poprzedniego dnia/
- 1 mała kapusta pekińska
- 1 duża marchewka
- 3-4 średnie ziemniaki
- 1 duża cebula
- 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
- Vegeta do smaku
- olej
.jpg)
Składniki: 1/2 kg. białej kapusty 1/2 kg. czerwonej kapusty 30dag. jabłek 1 cytryna 4 łyżki miodu sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Kapusty osobno poszatkować. Posolić i odstawić na pół godziny. Z jabłek usunąć gniazda nasienne i każde pokroić na 8 części. Skropić sokiem z cytryny. Czerwoną kapustę sparzyć w osolonym wrzątku, odcedzić…
Składniki: 1 duży lub 2 małe filety z kurczaka pokrojone w kostkę 2 łodygi selera naciowego pokrojonego w plastry 1 szklanka pokrojonych w plastry pieczarek 1 szklanka ulubionych kiełków 1 szklanka drobno poszatkowanej kapusty 1 pokrojona w plasterki marchewka 2 łyżki pokrojonej drobno zielonej cebulki 1 litr wody 3 łyżki sosu sojowego 5 dkg drobnego…