Składniki: 2 czerwone, słodkie papryki ¼ szklanki kaparów 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki soku cytrynowego 1 drobno posiekana papryczka chili 2 łyżki majonezy Sposób przyrządzenia: Paprykę włożyć na kilka minut do mocno nagrzanego piekarnika, a gdy zacznie się rumienić, przełożyć do worka plastikowego aż wystygnie. Obrać ze skóry, przekroić, usunąć gniazda nasienne, drobno…
Tag: kapary
Listy
Penne z kaparami i papryką
by Adrianna Kawińska • • 0 Comments
Składniki: 500 g żółtej papryki 2 ząbki czosnku 6 łyżek oliwy 12 wymoczonych sardeli 400 g makaronu penne sól 2 łyżki kaparów bazylia pieprz Sposób wykonania: Paprykę ubić w piekarnika aż skórka stanie się czarna, wówczas obrać ją, pokroić w paseczki i razem z posiekanym czosnkiem i pokrojonymi sardelami udusić do miękkości na rozgrzanej oliwie.…
Listy
Sałatka z zupek chińskich
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 2 opakowania zupek chińskich 20 dag.cienkiej kiełbasy 1/2 słoiczka kaparów pieprz 4 łyżki majonezu Sposób przyrządzenia Zupki kruszymy, zalewamy zgodnie z instrukcja na opakowaniu ( z przyprawami), po 3 minutach odcedzamy nadmiar wody. Do makaronu po wystudzeniu dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę i kapary, doprawiamy do smaku pieprzem. Całość mieszamy z majonezem. Przepis na…
Listy
Kolorowa fasola zapiekana z kaparami, oliwkami i ryżem
by Anstazja Kuran • • 0 Comments
Składniki: ½ szklanki różnokolorowej fasoli 1 szklanka gotowanego ryżu kilka pokrojonych oliwek bez pestek kilka kaparów 1 jajko 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 szklanka dobrej, gęstej śmietany 2 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Namoczoną kilka godzin wcześniej fasolę ugotować, odcedzić. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać ryż, fasolę, oliwki, koncentrat pomidorowy i kapary,…
Listy
Cielęcina z kaparami w cytrynowym sosie
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki: 1 kg cielęciny bez kości 1 cytryna 2 łyżki kaparów 2 łyżki oleju 1 szklanka bulionu drobiowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cytrynę dokładnie obrać ze skóry i białej włókniny, pokroić na części, usunąć pestki. Umyte o osuszone mięso pokroić na porcje, obsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju, przyprawić. W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion, dodać…