Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Penne z kaparami i papryką

Składniki:

  • 500 g żółtej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy
  • 12 wymoczonych sardeli
  • 400 g makaronu penne
  • sól
  • 2 łyżki kaparów
  • bazylia
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Paprykę ubić w piekarnika aż skórka stanie się czarna, wówczas obrać ją, pokroić w paseczki i razem z posiekanym czosnkiem i pokrojonymi sardelami udusić do miękkości na rozgrzanej oliwie.
    Następnie dodać pokrojone kapary i bazylię.
    Całość wymiesza i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
    Po odcedzeniu  polać go sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *