Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kalarepa

Kalarepka z mięsnym farszem

Składniki: 4 kalarepy 25 dag mielonego mięsa 2 jajka cebula sól pieprz 4 łyżki ugotowanego ryżu łyżeczka tartej bułki łyżeczka margaryny ½ szkl. śmietany łyżeczka mąki Sposób wykonania: Obrane kalarepy zalać wodą i gotować koło 15 minut. Po tym czasie je odcedzić, odciąć czubki i wydrążyć delikatnie miąższ, który posiekać i dodać do mielonego mięsa.…

Potrawka z kalarepy z papryką

Składniki: kalarepa żółta papryka czerwona papryka seler puszka kukurydzy por pęczek koperku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Sposób wykonania: Seler i kalarepę zetrzeć na tarce, papryki pokroić w kostkę, pora w talarki w koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając odsączoną z zalewy kukurydzę. Polać majonezem wymieszaną z jogurtem, jeszcze…

Sałatka z wędzonym kurczakiem i kalarepką

Składniki: 1 szkl. pokrojonego wędzonego mięsa z kurczaka 2 kalarepki 2/3 szkl. pokrojonego sera edamskiego 1 jabłko 1 czerwona papryka 5 łyżek groszku konserwowego sól pieprz Sos: słoik majonezu 1 pojemnik jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyzezka musztardy sól pieprz Sposób wykonania: Obraną kalarepę i jabłko pokroić w kostkę a paprykę w…

Suróweczka z kalarepy

Składniki: kalarepa 1 szt chrzan starty 20 dag śmietana 1 op sól 1 szczypta Sposób wykonania: Kalarepę myjemy, obieramy, drobno szatkujemy. Następnie do startej kalarepy dodajemy chrzan. Mieszamy ze śmietaną. Na koniec doprawiamy solą. Świetna do mięs. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Monika Struk  

Surówka z kalarepy Ilony

Składniki: kalarepa 2 sztuki sok z cytryny 1 sztuka oliwa 2 łyżki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Kalarepę należy obrać, a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, młode listki zaś drobno pokroić i wszystko skropić sokiem z cytryny oraz oliwą, do smaku doprawić solą. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos