Składniki: 2 małe cykorie 3 mandarynki ½ szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki miodu płynnego 2 figi Sposób przyrządzenia: Z cykorii wyciąć gorzki głąb, umyć listki, osączyć. Pokroić w poprzek, ułożyć na talerzu. Na każdym ułożyć cząstki mandarynki. Jogurt wymieszać z płynnym miodem, zalać cykorię i posypać pokrojonymi figami.
Tag: jogurt
Ciasta
Ciasto truskawkowo-jogurtowe
by Paweł Galicki • • 0 Comments
Koktajle i Shake
Błyskawiczny koktajl owocowy
by Artur Podlewski • • 0 Comments
Koktajle i Shake
Zdrowy koktajl owocowy
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 szklanki jogurtu naturalnego 2 kiwi kilka świeżych listków mięty 1-2 łyżeczki miodu Sposób przyrządzenia: Do szklanej misy wlewamy schłodzony jogurt naturalny, można zastąpić zsiadłym mlekiem lub kefirem. Owoce kiwi obieramy, kroimy w kosteczkę i dodajemy listki mięty. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy, dodajemy miód do smaku. Nalewamy do szklanych, pucharków .Dekorujemy plasterkiem kiwi. Odstawiamy…
Babki
Babka jogurtowa
by Mirek Koziarski • • 0 Comments
Ciasto: 3 jajka 1 ½ szkl. jogurtu naturalnego 1/3 szkl. oleju 50 g cukru pudru 50 g maki kukurydzianej 100 g mąki pszennej skórka starta z ½ cytryny ½ szkl. mielonych migdałów masło bułka tarta Sos: 2 łyżki budyniu o smaku toffi 2 łyżki cukru 1 szkl. mleka ½ tabliczki czekolady mlecznej ½ szkl śmietanki…