Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jednogarnkowe

Zawiesista zupa jarzynowa z mieloną wołowiną

Składniki:

  • 50 dkg chudej mielonej wołowiny
  • 4 łodygi selera naciowego pokrojone w 2 cm kawałki
  • 1 cebula pokrojone w pół plastry o grubości 5 mm
  • 1 oczyszczona, pokrojona w paski zielona papryka
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 2 szklanki wody
  • 2 szklanki nie solonego soku pomidorowego
  • 1 puszka pokrojonych pomidorów
  • 1 szklanka sosu pomidorowego
  • 2 kostki bulionu wołowego
  • 2 łyżeczki chili mielonego
  • 2 puszki wypłukanej białej fasoli konserwowej
  • 2 szklanki posiekanej kapusty

Duszone mięso jelenia lub sarny

Składniki: 1 kg mięsa bez kości pokrojonego w grubą kostkę ½ szklanki posiekanej cebuli 3 posiekane ząbki czosnku 4 obrane ze skóry, pokrojone w kostkę pomidory 2 puszki białej fasoli konserwowanej 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżka brązowego cukru ziele angielskie, jagody jałowca, liść laurowy do smaku sól czosnkowa, pieprz 3 łyżki smalcu lub oleju…

Zupa jarzynowa wieloskładnikowa

Składniki: • ćwiartka kurczaka • 3 łyżki śmietanki 18% • 5 ziemniaków • 2 marchewki • 1 pietruszka • kawałek selera • 1 por/biała część/ • 1 brokuł • 1 kalafior • 1 puszka kukurydzy konserwowej • 1 puszka groszku konserwowego • sól, pieprz do smaku • natka pietruszki Sposób wykonania: Porcję kurczaka włożyć do garnka z wodą dodać kostkę rosołową i posiekaną natkę pietruszki, gotować do miękkości.…