Składniki: 20 dag wieprzowiny, 10 dag gotowanej szynki, 3 parówki, 1 nerka wieprzowa, 2 cebule, 3 kiszone ogórki, 10 dag marynowanych kaparów, 5 zielonych marynowanych oliwek, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka masła, 100 ml śmietany, 1/2 cytryny, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka posiekanego koperku, 2 l…
Tag: jednogarnkowe
Jednogarnkowe
Fasolka Arka
by Administrator • • 2 komentarze
W miarę szybkie danie i bardzo ekonomiczne. Składniki: • ½ kg ścinków z wędlin (kiełbasa, szynka, polędwica etc.) • 2 duże cebule • 2 papryki (różne kolory) • 5 ząbków czosnku • 2 puszki fasoli (różne) – lub ugotowana fasola • Puszka pomidorów • Chilli • Pieprz, sól • Oregano • Bazylia • Kostka rosołowa…
Jednogarnkowe
Bogracz.
by Gałucha • • 5 komentarzy
Skład: Po 30 dag selera marchwi pietruszki i pieczarek 1 mała puszka groszku 3 cebule 3 ogórki kiszone 1/2 szklanki ostrego keczupu po 1 strąku papryki zielonej żółtej i czerwonej 3 łyżki koncentratu pomidorowego 50 dag wołowiny bez kości 4 łyżki oliwy sól pieprz kajeński Sposób przyrządzenia: Wołowinę pokroić na cienkie paski, seler, marchew i…
Jednogarnkowe
Bigos – rady praktyczne.
by marynik • • 1 Comment
Wędliny
Kiełasa w piwnym sosie.
by Krzysztof • • 1 Comment
Skład: 50dkg cienkiej kiełbasy 1 szklanka piwa 2 cebule 1 łyżka masła 1 łyżka mąki kostka rosołowa sok z cytryny 1 łyżeczka cukru pieprz sposób wykonania: Cukier lekko zrumienić, rozcieńczyć niepełną szklanką wody, odparować. Cebulę obrać, posiekać w drobną kosteczkę, zeszklić na maśle, dodać mąkę, leciutko zrumienić na złoty kolor. Do zasmażki dodać piwo, kostkę…