Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jednogarnkowe

Fasola z boczkiem

Składniki: • 80 dag zielonej fasolki • 40 dag boczku (chudego) • 3 gruszki • 1i1/2 cebuli • 3 szklanki wody • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • cząber • sól • pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę pokroić w piórka, boczek w plastry. Włożyć do garnka, zalać wodą, dodać trochę pieprzu i gotować na małym ogniu około…

Pyszne danie jednogarnkowe 2

Składniki: 3 udka kurczaka lub piersi (może też być inne mięso) 2 szkl. ryżu 6 duzych marchewek sól, vegetka 1 duża cebula tłuszcz do smażenia bulion z kostki (ok.3 szklanki) Wykonanie: Mięso podsmażyć na tłuszczu razem z cebulą doprawiając do smaku vegetką. Marchewkę oczyścić i zetrzeĆ na jarzyniarce o grubych oczkach. Ryż wypłukać. Usmażone udka…

Pulpety do flaczków.

Składniki: • 25 dag wątroby cielęcej lub wieprzowej • 2 łyżki łoju wołowego lub szpiku wołowego • 1 surowe jajka • kilka łyżek bułki tartej • natka z pietruszki • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątrobę posiekać na miazgę z dodatkiem 2 łyżek łoju wołowego lub szpiku wołowego. Do masy dodać 1 surowe jajko i tylko…

Fasolka po bretońsku (słodko-kwaśna)

Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 1 puszka koncentratu pomidorowego 1 kostka rosołowa 1 pęto kiełbasy 1 mała cebula 1 łyżeczka płaska mąki ziemniaczanej ketchup liść laurowy kwasek cytrynowy cukier papryka słodka pieprz sól Sposób przyrządzenia: Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni. Do garnka wlać jedną szklankę wody, zagotować…