Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jarzynowa

Pikantna surówka z marchewki

Składniki: 50 dkg marchewki 2 łyżki oleju sok z 1 cytryny 1 łyżka posiekanej naci kolendry szczypta nasion kminku sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Marchewkę umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pozostałe składniki dokładnie zmiksować, wymieszać z marchewką. Odstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować natką kolendry i plastrami cytryny.  

Sałatka z buraczków z łososiem

Składniki: 30 dkg łososia wędzonego 3 ugotowane buraczki 2 jabłka pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku pęczek zielonego koperku 2 łyżki majonezu ½ szklanki jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Buraczki, jabłko, rzodkiewkę pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek posiekać. Tak przygotowane składniki wkładamy do szklanej misy. Mieszamy z majonezem i łyżką jogurtu, doprawiamy solą i…

Kolorowa zimowa sałatka

Składniki: 6 ziemniaków 4 czerwone ugotowane buraki 3 ogórki kiszone 2 ogórki konserwowe 3-4 ząbki czosnku natka pietruszki sok z ½ cytryny 1 łyżka cukru sól, pieprz do smaku, 5 łyżek oleju Sposób przyrządzenia: Ziemniaki i buraki ugotować, ostudzić, pokroić w kostkę. Ogórki kiszone i konserwowe pokroić w grubszą kostkę. Czosnek zmiażdżyć, pietruszkę posiekać. Wszystkie…

Zupa gulaszowa

Składniki: 30 dkg wieprzowiny 3-4 ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora ½ strąka żółtej papryki ½ strąka czerwonej papryki ząbek czosnku 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól , pieprz, liść laurowy Sposób przyrządzenia: Wszystkie warzywa pokroić na różne kawałki, wieprzowinę pokroić w kosteczkę. W garnku rozgrzać olej.…