Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jajeczne

Pasta z twarożku i cebuli

Składniki: papryka cebula ½ pęczka natki pietruszki kostka twarożku odrobina majonezu słodka papryka w proszku Sposób wykonania: Twarożek rozdrobnić widelcem. Następnie paprykę pokroić w drobną kostkę, cebulę i natkę pietruszki posiekać. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać aż powstanie konsystencja pasty. Doprawić szczyptą papryki w proszku.

Twarożek z papryką do kanapek

Składniki: 20 dag półtłustego twarożku 2 czerwone papryki cebula natka pietruszki łyżka majonezu pieprz sól Sposób wykonania: Twarożek rozdrobnić widelcem. Następnie paprykę pokroić w drobną kostkę a cebule i natkę pietruszki posiekać. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Jajka w sosie szczypiorkowym

Składniki: 4 jajka na twardo 1-2 łyżki siekanego szczypiorku pół szklanki śmietany sól cukier cytryna i nieco musztardy do smaku  Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół. Następnie wyjąć delikatnie żółtka. Do żółtek dodać posiekany szczypiorek oraz śmietanę. Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz…

Pasta z żółtego sera i serka homogenizowanego

Składniki: 10 dag żółtego sera 2 łyżki serka homogenizowanego 1-2 łyżki majonezu 5 dag łuskanych orzechów włoskich sproszkowana papryka sól Sposób wykonania: Żółty ser zetrzeć na tarce i dodać go do serka homogenizowanego. Następnie dodać jeszcze majonez oraz posiekane orzechy. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać aż powstanie konsystencja pasty. Wówczas doprawić pastę jeszcze solą…