Składniki kalafior 3 cebule 3 jaja 2 łyżki masła cukier sól pieprz Sposób wykonania: Kalafiora podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie. W między czasie cebulę posiekać i zeszklic na rozgrzanym maśle, wówczas włożyć kalafiora i kilka minut trzymać na ogniu. Następnie wbić jajka i delikatnie mieszając smażyć do ścięcia jaj. Doprawić do smaku…
Tag: jajeczne
Listy
Jajka z sosem curry
by Kaja Podolak • • 0 Comments
Listy
Jajecznica z oscypkami
by Ewa Gajda • • 0 Comments
Listy
Omlet z kasza gryczaną
by Kamila • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka 2 łyżki mleka cebula 2-3 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej sól 5 dag słoniny Sposób wykonania; Jajka roztrzepać z dodatkiem mleka i soli. Następnie słoninę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na niej posiekaną cebulę, wówczas dodać kaszę gryczaną i wylać jajeczna masę. Trzymać na małym ogniu do ścięcia jaj.
Listy
Sałatka z cebuli i jaj
by Ela Nadolna • • 0 Comments
Składniki: 3 średnie cebule 5 jaj ugotowanych na twardo 2 łyżki posiekanej natki pietruszki pół szklanki majonezu pół łyżeczki curry pieprz sól Sposób wykonania: Cebulę i jaja pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z majonezem natką i przyprawami. Majonez można zastąpić kilkoma łyżkami oliwy. Sałatkę posypać natką, przykryć i wstawić na godzinę do lodówki.