.jpg)
Składniki:
- ½ kg szpinaku
- 5 jajek
- 25 dkg sera feta
- sól, pieprz do smaku
- 3 łyżki masła
.jpg)
Składniki: 8 świeżych jajek 2-3 dkg masła 1 cebulę 1 bułkę 1/8 l mleka sól, pieprz 6-7 dkg tłuszczu do smażenia 5 dkg tartej bułki Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, ugotować. Ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek. W mleku namoczyć bułkę, odcisnąć. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmażyć na złocisty kolor. Jajka i bułkę przepuścić…
Składniki: 5 jajek 10 ugotowanych ziemniaków 50 g masła 30 g żółtego sera 30 g chrzanu śmietana łyżeczka soku z cytryny Sposób wykonania: Jajka ugotowane na twardo przekroić na połówki i ułożyć na środku półmiska. Wokół nich ułożyć małe ugotowane ziemniaczki. Następnie masło roztopić w rondelku po czym polać nim ziemniaki, natomiast jajka posypać starym…

Składniki: 6 jajek 12 plastrów bekonu lub boczku 1 łyżka masła posiekana natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Foremki do wypiekania mufinków posmarować masłem, każdą wyłożyć 2 plastrami bekonu, posypać natką, wybić w nie po jednym jajku. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni C przez około 12 minut. Wyłożyć na udekorowany zieleniną półmisek.

Składniki: 2 świeże jajka 1 duży pomidor kilka posiekanych listków bazylii lub natki pietruszki 1 łyżeczka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pomidor pokroić w plastry, przyprawić, ułożyć na talerzykach. Jajka sparzyć wrzątkiem. Na patelni rozgrzać masło, wybić jajka, dodać zieleninę, smażyć mieszając do momentu uzyskania pożądanej konsystencji, przyprawić. Na każdy plaster pomidora nakładać łyżką jajecznice,…