Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jagody

Pyszne ciasto jagodowe

Znakomite przepisy na ciasta i desery.  Tym razem przepis na ciasto jagodowe. Aby go przygotować potrzebujesz: jagód, jajek, mąki i kwaśnej śmietany. 
 

Składniki:

  • 1 szkl jagód 
  • 6 jajek
  • 50 dag mąki 
  •  1 kostka masła
  • 1,5 szkl cukru pudru
  • 1/2 szkl kwaśnej śmietany 18%
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Puszyste placuszki z owocami

Cieszą nie tylko smakiem, ale również wyglądem. Pięknie wyglądające i jeszcze lepiej smakujące puszyste placuszki z owocami. Przepis zawiera: truskawki, jagody, make, mleko oraz drożdże. 
 

Składniki:

  • 20 dag truskawek
  • 20 dag jagód 
  • 3/4 szklanki letniego mleka 
  • 50 g mąki gryczanej
  • 100 g mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 12 g świeżych drożdży
  • 1 łyżka cukru
  • 1 jajo

Tarta z jagodami

Poszukujesz nowych przepisów na tarty? Idealnie trafiłeś. Tarta z jagodami . Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: mąki, masła, żółtka, cukru pudru oraz oczywiście jagód. 
 

Składniki:

  • 450 g świeżych jagód
  • 175 g mąki
  • 1/2 łyżeczki cukru pudru
  • 130 g masła o temperaturze pokojowej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 35 ml mleka o temperaturze pokojowej
  • 1 żółtko 
  • 60 g cukru pudru do posypania
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Ciasto jagodowe Pauliny

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne ciasto.  Dziś przepis na ciasto jagodowe Pauliny. Do jego wykonania potrzebujesz jagód, jajek, mąki, masła oraz cukru. 
 

Składniki:

  • 2 szklanki jagód 
  • 250 g masła
  • 4  szklanki mąki
  • 7 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2/3 szklanki mleka
  • cukier puder do posypania
  • tłuszcz i bułka tarta do formy 

Jagodowe muffinki Kacpra

Gorąco polecamy sprawdzone przepisy na znakomite wypieki. Dziś przepis na jagodowe muffinki Kacpra. Do ich wykonania potrzebujesz: jagód lub borówek amerykańskich, mleka, jajek, mąki oraz masła. 
 

Składniki:

  • 200 g borówki amerykańskiej lub  jagód
  • 450 g mąki pszennej

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 225 g cukru
  • 225 ml mleka
  • 2 jajka
  • 225 g masła