Składniki: 10 gotowych pustych eklerów 1 szkl. jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru łyżka żelatyny 400 g owoców jagodowych cukier puder Sposób wykonania: Owoce zmiksować z jogurtem oraz cukrem. Następnie żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzącej wody, odstawić do ostygnięcia po czym wymieszać z kremem. Eklerki przekroić na pół i napełnić je kremem. Przed podaniem oprószyć…
Tag: jagody
Ciastka
Muffiniki z jagodami
by Anka Mierzwa • • 0 Comments
Ciastka
Babeczki jagodowe Mari
by Maria Kulińska • • 0 Comments
Zupy
Zupa z jagód ze śmietaną i winem
by Ewelina Dubiel • • 0 Comments
Składniki: 6 szkl. jagód 1 szkl. śmietany 1 szkl. cukru 3-4 szkl. przegotowanej wody 1 szkl. półsłodkiego wina Sposób wykonania: Jagody przetrzeć przez sito po czym dodać do nich wino, śmietanę oraz wodę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem. Podgrzać dość mocno na małym ogniu ale nie doprowadzając do wrzenia.
Chłodniki
Chłodnik z jagód z winem
by Beata Sobieraj • • 0 Comments
Składniki: 1,2 kg jagód 1 ½ szkl. cukru ½ szkl. czerwonego wina 4 ½ szkl. wody sok z 1 cytryny Sposób wykonania: Jagody przetrzeć przez sito po czym dodać do nich wodę, wino, cukier, skórkę i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić a potem wstawić do…