Składniki: 1,2 kg jagód 300 g cukru 6 szkl. śmietanki Sposób wykonania: ¾ jagód przetrzeć przez sito po czym dodać do nich śmietankę oraz cukier. Całość dokładnie wymieszać i dodać resztę jagód. Delikatne połączyć i mocno schłodzić przed podaniem.
Tag: jagody
Wino domowe
Wino miodowe z borówki
by Tomek Banach • • 0 Comments
Składniki: 1 kg jagód 2 l wody 1 kg miodu 1 op. drożdży do wina czerwonego Sposób wykonania:Jagody rozgnieść po czym zalać je wodą wymieszaną z miodem.Następnie dodać rozczyn drożdżowy i odstawić na 15 dni wkładając rurkę fermentacyjną.Gdy fermentacja się zakończy przelać do butelek i odstawić dobrze zakręcone.
Koktajle i Shake
Napój jagodowy Kariny
by Karina Nawrocka • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. jagód ¼ szkl. cukru ¼ szkl. śmietanki 2 szkl. wody skórka starta z ½ cytryny szczypta cynamonu Sposób wykonania: Jagody razem ze śmietanką, cukrem, cynamonem oraz skórką z cytryny zmiksować. W między czasie zagotować wodę. Gdy ostygnie przelać ją do jagód. Ponownie zmiksować i przelać do szklanek.
Koktajle i Shake
Koktajl jagodowy
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: opakowanie zamrożonych jagód opakowanie lodów jagodowych (80 ml) 2 łyżki cukru szklanka wody Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie zmiksować ze sobą. Jagody powinny być zamrożone przez co koktajl będzie dokonały na upalne dni.
Zupy
Owocowa zupa ze śmietaną
by Sylwia Nowakowska • • 0 Comments
Składniki: 6 szkl jagód lub malin 3 szkl. śmietanki 1 szkl. cukru 4 żółtka Sposób wykonania: Jagody przetrzeć przez sito i podgrzać ale nie gotować. Następnie śmietanę razem z cukrem i żółtkami zagotować i dodać do owoców. Podgrzewać cały czas mieszając.