Składniki: 4 ½ l wody 3 kg miodu 5 l moszczu agrestowego 1 op. drożdży Sposób wykonania:Wodę z dodatkiem miodu zagotować po czym odstawić do ostygnięcia.Następnie dodać moszcz oraz rozpuszczone drożdże.Całość wymieszać i odstawić na 4 tygodnie.Gdy fermentacja się skończy zlać płyn i odstawić go ponownie na 6 tygodni do fermentacji.Na koniec przelać do butelek…
Kategoria: Wino domowe
Wino domowe
Wino miodowe z borówki
by Tomek Banach • • 0 Comments
Składniki: 1 kg jagód 2 l wody 1 kg miodu 1 op. drożdży do wina czerwonego Sposób wykonania:Jagody rozgnieść po czym zalać je wodą wymieszaną z miodem.Następnie dodać rozczyn drożdżowy i odstawić na 15 dni wkładając rurkę fermentacyjną.Gdy fermentacja się zakończy przelać do butelek i odstawić dobrze zakręcone.