Składniki: 2 kg czarnych jagód 12 dag cukru ½ szkl. wody Sposób wykonania: W sokowirówce wycisnąć sok z jagód, który wymieszać z gorąca wodą oraz cukrem. Następnie przelać sok do butelek i pasteryzować ok. 15-20 min w temperaturze 75 stopni. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Renatę
Tag: jagodowe
Ciasta
Jagodowa delicja
by Aneta Kurdybelska • • 0 Comments
Składniki:
Ciasto:
- 2 szklanki mąki tortowej Dalachów
- 2,5 dag drożdży
- 0,5 szklanki ciepłego mleka
- cukier waniliowy
- niecałe pół szklanki cukru
- 2-3 żółtka
- 0,5 kostki margaryny
- niecała szklanka jagód
Kruszonka:
- 1/3 szklanki mąki tortowej
- 1/5 kostki margaryny
- 1/4 szklanki cukru
- 2-3 łyżeczki wiórków kokosowych