Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: indyk

Faszerowana pierś indyka

Składniki: • 80 dag piersi indyka • 10 dag wędzonego boczku w cienkich plastrach • pęczek natki pietruszki • cebula • 15 dag pieczarek • marchewka • skórka starta z cytryny • 10 czarnych oliwek bez pestek • żółtko • 1/3 kostki masła • 2 szklanki białego wina • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany • sól,…

Zapiekane tortile

Składniki: • 4 – 5 pomidorów • 8 tortilli lub naleśników • 40 dag wędzonej piersi z indyka • 10 dag startego żółtego sera • puszka kukurydzy • 1/2 główki sałaty • ząbek czosnku • 3 łyżki koncentratu pomidorowego • 3 papryczki chili • sól Sposób przyrządzenia: Pomidory polać wrzątkiem, obrać, pokroić. Czosnek obrać, posiekać.…

Indyk nadziewany mięsem i warzywami

Składniki:
• cały indyk
• 25 dag wołowiny
• 25 dag wieprzowiny
• 2 średnie marchewki
• 2 małe pietruszki
• 2 łodygi selera naciowego
• 5 małych pieczarek
• mały por
• jabłko
• 2 małe cebule
• 4 ząbki czosnku
• mała czerwona papryka
• 3 plastry wędzonej szynki
• masło do wysmarowania formy
• sól, pieprz

Read more →

Rolada z indyka z farszem grzybowym

Składniki: • 15 dag pieczarek • 1 pęczek cebulki ze szczypiorkiem • 4 łyżki oleju • 1 kg filetu z indyka rozkrojonego na plaster • 20 dag twarożku ziołowego • papryka w proszku • 4 ząbki czosnku pokrojone w plasterki • 1 gałązka rozmarynu • 9 gałązek tymianku • cząstki cytryny do dekoracji • sól,…