* Cykl – przepisy mistrzów Składniki: Mielona pierś z indyka Płatki migdałowe Białko (ubić pianę) Sól, pieprz Siekana pietruszka Sposób przyrządzenia: Połączyć wszystkie składniki i formować tak jak kotlety mielone. Podawać z ziemniakami puree i marynowanymi warzywami. Autor: Magda Gessler
Tag: indyk
Indyk
Indyk z anyżem
by Viesja • • 0 Comments
Składniki: 800g filetów z indyka 3 anyże gwiazdkowe 1 łyżeczka pieprzu seczuanskiego 1 łyżka ziaren fenkułu 4 goździki 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka cukru-pudru 3 łyżki sosu sojowego 50ml bulionu drobiowego pieprz i sól Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kawałki. Sos sojowy wymieszać z przyprawami i cukrem-pudrem. Mięso ułożyć w tej marynacie i pozostawić przez…
Indyk
Indyk faszerowany truflami
by marek • • 0 Comments
Indyk
Faszerowany filet z indyka Darka*
by marek • • 0 Comments
* Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: filet z indyka – 360dkg rodzynki – 0,5dkg orzechy włoskie – 0,5dkg papryka świeża – 0,15dkg babka piaskowa – 0,8dkg sos cytrynowo-miodowy (miód – 80 g; cytryna 4 szt.; śmietana 36% – 200g) ryż dziki – 400 g buraczki drążone konserwowe mieszanka warzywna chinska – 240 g Sposób przyrządzenia:…
Drób
Pieczeń śródziemnomorska.
by sara • • 0 Comments
Składniki: 1 kg piersi z indyka 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju sól,pieprz 1 cytryna 1 ząbek czosnku 1 pęczek szałwi 1 pęczek rozmarynu listki szałwi i cytryna do dekoracji Sposób przyrządzenia: Mięso opłukać.Obsuszyć i obsmażyć z każdej strony na oleju.Przyprawić solą i pieprzem.Zdjąć z patelni. Cytrynę i czosnek obrać,pokroić w plastry.Szałwię oraz rozmaryn…