Składniki:
- 1 tuszka kurczaka
- 10 dkg boczku w plastrach
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 korzeń pietruszki
- sól, pieprz
Składniki: 1 patroszona kaczka o wadze około 1,5 kg zestaw warzyw rosołowych 1 szklanka ryżu sól, pieprz, tymianek, majeranek Sposób przyrządzenia: Kaczkę umyć, podzielić na porcje. Warzywa oczyścić, zalać wodą, gotować kilka minut, posolić do smaku, dodać porcje kaczki, gotować aż mięso będzie odpowiednio miękkie. W międzyczasie ugotować ryż w dużej ilości osolonej wody, odcedzić,…
Składniki: tuszki przepiórek kwaśne jabłka olej sól, pieprz, papryka suszony koperek Sposób przyrządzenia: Tuszki przepiórek umyć, osuszyć, przyprawić solą, pieprzem i suszonym koperkiem, odstawić na 30 minut. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ósemki. Jamę brzuszną przepiórki napełnić jabłkami, tuszkę natrzeć olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 30 minut. W…
Składniki: ½ kg filetów z kurczaka 30 dkg kukurydzy konserwowej 2 cebule 1 duża czerwona papryka 5 łyżek sosy sojowego 5 łyżek majonezu olej Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Majonez wymieszać z sosem sojowym i 5 łyżkami wody. Marynatą zalać mięso, wymieszać, odstawić na 30 minut. Na…