Składniki: 1 filet z indyka 20 dkg różyczek z brokuły 2 obrane, pokrojone w plastry jabłka 2 łyżki oleju 2/3 szklanki jogurtu 1 jajko 2 łyżki posiekanej naci pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyty i osuszony filet z piersi indyka pokroić w plastry o grubości około 2 cm, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać…
Tag: indycze
Indyk
Filet z indyka w miodowo cytrynowym sosie
by Kinga Karpowicz • • 0 Comments
Składniki: 1 filet z piersi indyka Glazura: 3 łyżki oleju 3 łyżki miodu 2 łyżki masła 2 łyżeczki drobno posiekanego czosnku 1 łyżka musztardy 1 szklanka białego wina sok z 1 cytryny 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W niedużym rondlu rozgrzać masło, dodać czosnek, smażyć 1 minutę, dodać pozostałe składniki…
Indyk
Faszerowany udziec indyka
by Natalia Widera • • 0 Comments
Składniki: 1 udziec z indyka Farsz: 1 mała, czerstwa bułeczka pokrojona w kostkę 1 pokrojona drobno cebula 2 łyżki oleju 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 5 dkg pokrojonego w kostkę boczku 1 jajko sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wytrybować uważnie kość z udźca indyka, mięso natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć…
Indyk
Indyk w maladze Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: • pieczony indyk 80 dag • wywar z drobiu 500 ml • czerwone wino 1 szklanka • żelatyna 20 g • sałata klika listków • zielenina Sposób przyrządzenia: Upieczonego indyka należy podzielić na porcje. Z żelatyny, wina wytrawnego oraz wywaru drobiowego należy sporządzić galaretę. Na półmisku należy położyć porcje indyka, udekorować je sałatą i…
Indyk
Indyk z warzywami Wandy
by Wanda • • 0 Comments
Składniki: 40 dag piersi z indyka 2 kalarepy cukinia 2 marchewki czerwona papryka łodyga selera mała cebula kilka pieczarek przyprawa do drobiu vegeta liść laurowy łyżka oleju sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania; Mięso pokroić w dużą kostkę po czym oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Następnie podsmażyć je na rozgrzanym oleju. W między…