Składniki: 3 łodygi selera naciowego kawałek korzenia imbiru/3 cm/ ¾ szklanki wody mineralnej niegazowanej czarny pieprz do smaku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Seler naciowy obrać, pokroić na kawałki, imbir obrać ,pociąć w plastry. Składniki zmiksować blenderem, dolać ¾ szklanki wody mineralnej, doprawić do smaku pieprzem. Przelać do szklanek, wierzch posypać 1 łyżką…
Tag: imbir
Listy
Makaron w sosie imbirowym Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 40 dkg makaronu wstążki 25 dkg pieczonego indyka 35 dkg pieczarek ½ pęczka szczypiorku ½ pęczka natki pietruszki 1 puszka zielonego groszku 3 jajka 1 szklanka mleka 1 łyżka startego imbiru sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować w osolonej wodzie al. Dente, odcedzić, osączyć. Pieczarki oczyścić pociąć na ćwiartki. Mięso…
Listy
Marynata do grillowanych mięs
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka cukru 1 ząbek czosnku 2 łyżki ziarna sezamowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka posiekanego kandyzowanego imbiru ½ łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Sos sojowy wymieszać z cukrem. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ziarna sezamowe oraz olej sezamowy. Całość wymieszać, dodając jeszcze posiekany kandyzowany imbir oraz pieprz.…
Listy
Chińska marynata do ryb
by Dominika • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl sosu tamari ½ szkl wody łyżka sherry łyżka startego świeżego imbiru ½ szkl zielonej cebulki 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oleju sezamowego 2 łyżeczki octu winnego z jabłek 2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Do miseczki wlać sos tamari, wodę oraz sherry. Wrzucić starty imbir, posiekaną cebulkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać…
Listy
Marynata z fasoli do grillowanego łososia
by Kamil • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżka posiekanego imbiru 2 łyżki posiekanej cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki wytrawnego białego wina 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Fasolę odcedzić pozostawiając połowę zalewy. Następnie dodać do niej posiekany imbir, cebulę oraz czosnek. Dodać jeszcze 2 łyżki…