Składniki: 50 dag biszkoptu 5 herbatników 1 łyżka powideł śliwkowych 3 łyżki mleka 4 łyżki kakao aromat rumowy pokruszone orzechy i migdały suszone owoce polewa czekoladowa wiórki koksowe Sposób wykonania: Herbatniki razem z biszkoptem pokruszyć po czym dodać do nich bakalie, powidła, aromat oraz kakao. Całość dokładnie wymieszać. Jeśli składniki będą chciały się połączyć dodać…
Tag: herbatniki
Ciasta
Ciasto z kaszą manną z delicjami
by Renata Sołowiej • • 0 Comments
Składniki: 1 l mleka 1 szkl. cukru kostka masła 1 szkl. kaszy manny op. cukru waniliowego 3 op. herbatników 3 op. delicji 4 łyżki wiórków koksowych Sposób wykonania: Do rondelka wlać mleko, dodać masło, cukier, cukier waniliowy oraz kaszę. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu do zgęstnienia, wówczas dodać jeszcze wiórki koksowe, wymieszać…
Ciastka
Kokosowe kuleczki
by Iza Gryczka • • 0 Comments
Składniki: 25 dag margaryny ½ szkl. cukru 1 op. cukru waniliowego 1 żółtko 3 łyżki kakao 1 łyżeczka spirytusu 2 op. herbatników wiórki kokosowe Sposób wykonania: Do margaryny wsypać cukier, cukier waniliowy i dodać żółtka. Całość dokładnie utrzeć po czym dodać pokruszone herbatniki. Następnie dodać kakao oraz spirytus, dokładnie wymieszać. Z powstałej masy ormowca małe…
Ciasta
Rolada dwukolorowa
by Celina Tutak • • 0 Comments
Składniki: 100 g wiórków koksowych ½ kotki masła 80 g cukru pudru 300 g herbatników 30 g masła 100 g cukru ½ szkl. mleka 30 g kakao Sposób wykonania: Masło, cukier oraz wiórki dokładnie zmiksować. Następnie do rondelka wrzucić masło, cukier, kakao oraz mleko i całość rozpuścić trzymając rondelek na małym ogniu, wówczas dodać pokruszone…
Ciasta czekoladowe
Tort z białą czekoladą
by Aleksnadra Niedzwiecka • • 0 Comments
Składniki: 150 g herbatników masło 100 g białej czekolady 80 g cukru jajko białko łyżka rumu Sposób wykonania: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. W miedzy czasie 25 g cukru wymieszać z rumem i trzymać na małym ogniu, aż się rozpuści, wówczas wlać pól szklanki wody, wymieszać i gotować na małym ogniu. Następnie 1/3 cukru utrzeć…