Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada dwukolorowa

Składniki:

  • 100 g wiórków koksowych
  • ½ kotki masła
  • 80 g cukru pudru
  • 300 g herbatników
  • 30 g masła
  • 100 g cukru
  • ½ szkl. mleka
  • 30 g kakao

Sposób wykonania:

  1. Masło, cukier oraz wiórki  dokładnie zmiksować.
    Następnie do rondelka wrzucić masło, cukier, kakao oraz mleko i całość rozpuścić trzymając rondelek na małym ogniu, wówczas dodać pokruszone herbatniki i dokładnie wymieszać.
    Powstała masę rozsmarować na pergaminie formując prostokąt.
    Na nim rozsmarować biała masę z wiórek.
    Całość zawinąć w rodle i posypać wirkami koksowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *