Skład: 50dkg gęsich wątróbek 3-4 cebule 2 łyżki smalcu lub margaryny sól, pieprz 1/2 szklanki śmietany 2 łyżki mąki 2 ½ szklanki ryżu lub kaszy perłowej na sypko 3 łyżki naci pietruszki Sposób wykonania: Wątróbki umyć, osuszyć, przekroić każda na 4 części, oprószyć mąką i zarumienić na tłuszczu, pod koniec dodać pokrojoną w kostki cebule.…
Tag: gulasz
Węgry
Gulasz transylwański
by tinca • • 0 Comments
Skład: 1kg wieprzowiny (szynka lub łopatka) 1kg kwaszonej kapusty 5 cebul po 10g kminku i papryki ząbek czosnku 200g śmietany Zielony koperek sól Sposób wykonania: Mięso drobno pokrajać, tak samo cebulę i czosnek. Koperek posiekać. Wszystko włożyć do garnka wraz z kminkiem i dusić w litrze wody pod przykryciem przez około 30minut. Dodać kapustę,…