Składniki: 50 dkg piersi z indyka 40 dkg surowego boczku 20 dkg fasolki szparagowej 2 pomidory ½ szklanki piwa ½ rosołu ½ szklanki śmietany 1 łyżka mąki 1 łyżka masła natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Fasolkę szparagową blanszować we wrzątku, odcedzić, przelać zimną wodą. Mięso z piersi indyka i boczek pokroić w słupki, oprószyć…
Tag: gulasz
Wieprzowina
Gulasz wieprzowy z pieczarkami
by Bahus • • 2 komentarze
Nie posortowane
Gulasz wieprzowy z pieczarkami
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 1 kg wieprzowiny (karkówka, łopatka) 30 dag pieczarek 4 średnie cebule 1 łyżka smalcu 1 łyżka mąki 1 łyżeczka ostrej papryki 400 ml rosołu (może być z kostki) 1 łyżka masła 10 dag ogórków konserwowych 50 ml gęstej kwaśnej śmietany cukier sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć osuszyć i pokroić w kostkę. Posolić…
Wołowina
Gulasz mięsny z pieczarkami
by marek • • 0 Comments
Gulasz mięsny z pieczarkami w płatkach cebuli z dodatkiem fasolki szparagowej i czerwonej papryki. Składniki: 500 g wołowiny olej 2 duże cebule ¾ l bulionu wołowego 500g ziemniaków 500 g zielonej fasolki szparagowej 1 papryka 250 g pieczarek 250 g pomidorów sól przyprawa do gulaszu Kamis Przygotowanie: Mięso opłukać pod bieżącą, zimną wodą, osuszyć, pokroić…
Wołowina
Gulasz z kalafiorem
by Eljot • • 0 Comments
Składniki: • 1 kg polędwicy wołowej • 1 duży kalafior • 3 ząbki czosnku • 3 łyżki sosu sojowego • 3 łyżki śmietany 18-proc. • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina • 1 łyżka mąki pszennej • 2 łyżki oleju • szczypta imbiru • mielona słodka papryka • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kalafior włożyć do wrzącej…