Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: gulasz

Gulasz wegetariański Dominiki

Składniki: 2 słodkie papryki 25 dkg cebuli 1 bakłażan 2 pomidory 1 cukinia 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy sól, pieprz posiekany koperek i natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Bakłażany pokroić w grubą kostkę, posolić, pozwolić aby odsączył się z nich sok. Cukinię obrać ze skóry (jeśli młoda nie trzeba) przekroić na połowę, usunąć nasiona. Paprykę,…

Gulasz wołowy po meksykańsku

 

Składniki:

    • 1,2 kg wołowiny na gulasz w kawałkach 2,5 do 3 cm 
    • 2 łyżeki oleju roślinnego
    • 2 duże pokrojone w drobną kostkę cebule,
    • 4 ząbki czosnku, zmiażdżone
    • 1/2 l rosołu wołowego
    • 1 szklanka łagodnego lub średnio pikantnego sosu chili
    • 1 średnia cukinia pokrojona w cienkie plasterki
    • 4 łyżeczki mąki kukurydzianej , rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody
    • 2 małe ziemniaki , pokrojone w ósemki
    • 10 dag pokrojonych w plasterki zielonych oliwek.
    • sól do smaku

Piersi kurczaka po indonezyjsku

Składniki: 4 filety z kurczaka 1 duża cebula 1 papryka sok z cytryny kilka suszonych moreli kilka suszonych śliwek oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Paprykę i cebulę obrać, drobno pokroić, usmażyć. Suszone owoce pokroić w paseczki. Filet z kurczaka pokroić w grubą kostkę, przyprawić, obficie skropić sokiem z cytryny i odstawić na godzinę w chłodne…

Paprykarz z indyka

Składniki: 1 kg filetów z indyka ( może być gulaszowe) 3 papryki ( najlepiej kolorowe) 1/2 kg pieczarek sól, pieprz, papryka słodka i ostra mąka ketchup pikantny cebula tłuszcz najlepiej margaryna 2 pomidory ( niekoniecznie) Sposób przyrządzenia: Filety pociąć na kawałki posolić ,popieprzyć ,posypać obiema paprykami ,obtoczyć w mące i odstawić na 15 min. Mięso…