Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paprykarz z indyka

Składniki:

  • 1 kg filetów z indyka ( może być gulaszowe)
  • 3 papryki ( najlepiej kolorowe)
  • 1/2 kg pieczarek
  • sól, pieprz, papryka słodka i ostra
  • mąka
  • ketchup pikantny
  • cebula
  • tłuszcz najlepiej margaryna
  • 2 pomidory ( niekoniecznie)


Sposób przyrządzenia:
Filety pociąć na kawałki posolić ,popieprzyć ,posypać obiema paprykami ,obtoczyć w mące i odstawić na 15 min. Mięso obsmażyć w tłuszczu Cebulę pokroić w grubszą kostkę i zeszklić w tłuszczu w którym się smażyło mięso. Paprykę pokroić w pół krążki, pieczarki w większe kawałki. Wszystkie dotąd wymienione składniki połączyć, dodać trochę wody i polać ketchupem do smaku posypać papryką ostrą i słodką oraz pieprzem wg uznania. Dusić do miękości. Na koniec zagęścić mąką. Smacznego. Naprawdę dobre.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *