Składniki:
- 1 kg filetów z indyka ( może być gulaszowe)
- 3 papryki ( najlepiej kolorowe)
- 1/2 kg pieczarek
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra
- mąka
- ketchup pikantny
- cebula
- tłuszcz najlepiej margaryna
- 2 pomidory ( niekoniecznie)
Sposób przyrządzenia:
Filety pociąć na kawałki posolić ,popieprzyć ,posypać obiema paprykami ,obtoczyć w mące i odstawić na 15 min. Mięso obsmażyć w tłuszczu Cebulę pokroić w grubszą kostkę i zeszklić w tłuszczu w którym się smażyło mięso. Paprykę pokroić w pół krążki, pieczarki w większe kawałki. Wszystkie dotąd wymienione składniki połączyć, dodać trochę wody i polać ketchupem do smaku posypać papryką ostrą i słodką oraz pieprzem wg uznania. Dusić do miękości. Na koniec zagęścić mąką. Smacznego. Naprawdę dobre.